Alergie încrucișată

Alergia e provocată nu numai de polen ci și de diferite specii de polen asociate cu fructele și legumele pe care le consumam. Simptomele  de natură alergică orală pot fi cauzate de reactivitatea încrucișată a alergenilor. Alergenii sunt antigeni , o parte din acestia fiind  implicati în reactivitate încrucișată datorită asemănării foarte mari  din punct de vedere structural și chimic cu alti antigeni. Cele mai frecvente simptome sunt la nivelul nasului și faringelui  și  apar sub forma de prurit, furnicături la nivelul buzelor, palatului moale, a gâtului, rar prurit în urechi.
Cele mai  frecvente încrucișări polen- fructe/legume:

Mesteacăn și…[get-feedback color=’#ff0400′ title=’Feedback Produs.’ question=’Iti place acest produs?’ submit=’Like’ thankyou=’Thanks for the feedback!’]

      mere              pere           cireșe            piersici              caise                prune      

alergie incrucisata

        kiwi                  țelina              morcovi              cartofi            alune          migdale

alergie incrucisata1

Polenul de mesteacăn împreună cu anumite fructe și legume e cea mai frecventă situație în care apare alergia încrucișată.

Cereale și…

pepene     cartofi   lebenița    portocale   roșii      alune

alergie incrucisata2

Cerealele :grâu, secară, ovăz și  vegetalele din familia leguminosae: fasolea, mazărea, soia dau adesea reacții alergice încrucișate. Tot aici pot fi enumerate și alunele, rosiile, cartofii.

 

Ambrozie si..

     lebeniță         banane          castravete               zucchinialergie incrucisata3

Cea mai frecventă și probabil cea mai cunoscută alergie încrucișată e între lebeniță sau pepene galben și ambrozie. Reacții asemănătoare pot da și încrucișarea polenului de ambrozie cu banane, zucchini sau eventual casravete.

Pelin si..

țelina      morcovi     sem. de floarea soarelui   miere

alergie incrucisata4

Cei care au alergie la pelin să fie atenți cu ingredientele din bucătaria indiană precum și la pătrunjel, țelină , coriandru sau anason deoarece apare o  hipersensibilitatea la substanța activă  Apiaceae(Umbelliferae)(sămânță de anason, chimen, țelina, coriantru si mărar )sau la anetol (component aromatic de origine vegetală).

 

O modalitate de tratament a cauzelor alergice e de a renunța la alimentele și ingredientele care provoacă alergia. Multi oameni însă nu vor sa renunțe la bogățiile oferite de natura, acestora le e recomandat întărirea sistemului imunitar- mentinerea unui echilibru prin aministrarea de vitamine, minerale, mentinerea florei intestinala,prebioticum, probioticum .
Alergia – prezentare Biomall.online.ro

ÎNSCRIEŢI-VĂ LA NOUTĂŢI!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vrei să afli informaţii preţioase despre proprietăţile terapeutice ale legumelor, fructelor, cerealelor şi plantelor medicinale? Înscrie-te pentru a primi newsletterul nostru.
Nu ne place SPAM-ul. De aceea, adresa ta nu va fi partajata cu nimeni!