Ai auzit de cafea verde?

Cafeaua verde este cafeaua cruda, neprajita, neprelucrata termic, cu o aroma mult mai intensa decat cea clasica.
Boabele de cafea verde provin de la arborele de cafea (Coffea Arabica). Boabele de cafea verde sunt mai sanatoase decat boabele de cafea prajite, pentru ca, prin prajire, o parte din antioxidantii naturali ce se regasesc in cafea sunt inlaturati. De asemenea, prin prajire si acidul clorogenic este indepartat, iar despre acesta se stie ca are un potential ridicat atunci cand vine vorba despre stimularea metabolismului inhibarea absorbției zaharurilor si combaterea obezitatii.

Efectul benefic a boabelor de cafea verde asupra organismului se datorează în principal acidului clorogenic și acidului ferulic produs din acestea. Pe lângă acidul clorogenic, cafeaua verde conține și caveol și kafestol, care cresc activitatea glutationului în ficat, care este un antioxidant major în organism.O serie de studii atesta faptul ca antioxidantii din cafeaua verde impiedica distrugerea celulelor, prin consumul acesteia fiind prevenite multe boli printre care si cele cardiovasculare.

Cafeaua verde a devenit faimoasa in anul 2012, atunci cand celebrul Dr. Oz a mentionat in cadrul propriei emisiuni ca boabele de cafea verde ard grasimile rapid. Incepand din acel moment, o serie de studii au fost facute pe aceasta tema, cele mai multe dintre ele confirmand efectele benefice pe care cafeaua verde le are. In urma studiilor s-a dovedit ca boabele de cafea verde ajuta in lupta cu kilogramele in plus, suprima apetitul, reducand pofta de mancare si impiedica acumularea depozitelor de grasime

Consumul de boabe de cafea neprajite scade tensiunea arteriala si scade nivelul de colesterol din sange. Reduce efectul radicalilor liberi asupra frumusetii pielii
Hidrateaza pielea datorita acizilor grasi precum acidul arahidonic ori acidul linoleic. Cofeina din boabele verzi imbunatateste concentrarea si memoria si are efecte pozitive asupra dispozitiei tale.

Te poate ajuta sa slabesti?

Extractele de cafea verde sunt adesea ajustate pentru a putea pierde în greutate. Acest lucru a fost într-adevăr demonstrat în experimentele pe animale, și pe oameni cu toate ca aceste studii au fost subiectul unor critici serioase. În trei din cele cinci cazuri, modificările greutății corporale au fost evidente. Pe o perioada de timp de 1 până la 3 luni s-au notificat scăderi în greutate de aproximativ 2,5 kg datorata extract de cafea verde.

Dintre suplimentele alimentare care se gasesc pe piata am putea evidentia produsul Lipostop Cafea Verde capsule Parapharm care au in compozitie urmatoarele ingrediente (substante active):

Extract de cafea verde conține extractul din boabe de cafea (Coffea arabica) neprelucrate, cu conținut de acid clorogenic 50%.
Extract din fructul de Garcinia cambogia cu conținut de acid hidroxicitric de 60%.
Acidul hidroxicitric intervine în metabolizarea grăsimilor, determinând o mai bună folosire a
acestora ca și sursă de energie; totodată induce scăderea apetitului.
Cromul contribuie la metabolismul macronutrienților si la menținerea concentrațiilor normale ale glucozei din sânge.

ÎNSCRIEŢI-VĂ LA NOUTĂŢI!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vrei să afli informaţii preţioase despre proprietăţile terapeutice ale legumelor, fructelor, cerealelor şi plantelor medicinale? Înscrie-te pentru a primi newsletterul nostru.
Nu ne place SPAM-ul. De aceea, adresa ta nu va fi partajata cu nimeni!