Cancerul colono rectal

Cancerul colono rectal

Cancerul este considerată cea mai mare cauză a mortalității în lume, cancerul de colon fiind a treia cauză de deces dintre toate tipurile de cancer. Numărul cazurilor de cancer de colon este în creștere fiind afectați atât femeile cât și bărbații mai ales peste vârsta de 50 ani.

Colonul sau intestinul gros este ultima parte a sistemului gastrointestinal, poziționat în continuarea intestinului subțire și se prezintă sub forma unui tub muscular cu o lungime  de aproximativ 150-180 cm. În colon ajung alimentele parțial digerate după ce au stăbatut intestinul subțire; aici este locul unde are loc absorbția apei, a sărurilor și mineralelor. De asemenea are rol în stocarea resturilor metabolice în vederea eliminării lor. Din cauza stilului de viață modern, a obiceiurilor nesănătoase și a alimentației necorespunzătoare și colonul are de suferit aici fiind locul unde se acumulează toxinele, se depun în straturi și împiedică funcționarea corectă a acestuia.

Cauze si factori de risc

Cauzele apariției cancerului în general, a celui de colon în cazul de față,  pot fi determinate de factori de natură genetică sau factori de mediu. Câteva lucruri care influențează și au acțiune directă asupra tractului intestinal și care contribuie la apariția și dezvoltarea celulelor canceroase ar fi poluarea mediului, stilul de viață, nivelul de cunoștinte a individului în ce privește viața sănătoasă și alimentația. Toate acestea lucrează mână în mână iar prin necunoașterea, nerespectare regulilor toate converg spre o stare de sănătăre deteriorată. Poluarea are efecte directe asupra alimentației, produsele din culturile biologice nu sunt la îndemâna oricui, cu atât mai mult cu cât oamenii sunt obișnuiți să caute în primul rând cantitatea și abia apoi calitatea. O alimentație nesănătoasă, hipercalorică, dezechilibrată asociată cu sedentarism, eventual obezitate poate constitui punctul de pornire a dereglărilor la nivelul tractului digestiv cu repercursiuni și asupra mucoasei colonului. Tot așa o alimentație bogată în proteine și grăsimi de origine animală influențează procesul de digestie, tranzitul intestinal și flora bacteriană de la nivelul intestinelor. O floră bacteriană dezechilibrată duce la modificări ale mucoasei și ca urmare apar escrescențe ale acesteia cel mai des sub forma polipilor. Aceștia sunt de diferite feluri, o anumită clasă a acestora- adenomul este considerat din punct de vedere clinic precursorul cancerului colo-rectal. În cele mai multe cazuri, prin controale preventive, polipii sunt depistați din timp și înlăturați, în caz contrar pot dezvolta tumori maligne.

Tratamente complementare in cancerul de colon

Terapia naturistă susține că în natură vom găsi soluțiile de vindecare a problemelor de sănătate trebuie doar să căutăm modalitatea. Celulele canceroase apar și se dezvoltă într-un organism cu imunitate scazută, acid, plin de toxine. La fel ca în toate cazurile de cancer în cazul cancerului colo-rectal evoluția bolii poate fi stopată și tratată printr-o terapie de detoxifiere și o alimentație corectă prin care oferim organismului  ceea ce e necesar pentru refacere. Este vorba de o dieta strictă bazată pe alimente cu continut ridicat de nutrienți care are ca scop curățirea, reechilibrarea organismului și resetarea lui. Suplimentele alimentare constituie o forma concentrata de ingrediente care completeaza dieta si accelereaza regenerarea organismului. In schemele de tratament complementar se recomanda atat produse singulare cat si combinatii de ingrediente cu efecte sinergice.

Suplimente recomandate in cancerul de colon:

Vitamina C 15 gr./zi

Vitamina A si carotenoidele,

Vitamina E,

Seleniu,

Ciuperca lui Dumnezeu 4 cps/zi si 25 ml tinctura/zi,

probiotice,

Vitamina K pentru întărirea florei intestinale,

Coenzima Q10.

Manna-rax  germeni de grau cu continut ridicat de  vitamine si  minerale necesare funcționării organismului.

Culevit 3×2 tablete pe zi

Organismul uman beneficiază de o calitate extraordinară pe care mulți o cunoasc dar puțini se folosesc de ea în caz de nevoie și anume că e capabil să repare greșelile apărute în timpul funcționării.

Oferindu-i organismului cele necesare, zilnic contribuim la procesul de autovindecare.

 

 

ÎNSCRIEŢI-VĂ LA NOUTĂŢI!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vrei să afli informaţii preţioase despre proprietăţile terapeutice ale legumelor, fructelor, cerealelor şi plantelor medicinale? Înscrie-te pentru a primi newsletterul nostru.
Nu ne place SPAM-ul. De aceea, adresa ta nu va fi partajata cu nimeni!