Afecţiuni ale cavităţii bucale- Bacteriile si Leukoplakia- BioMall-online.ro

Afecţiuni ale cavităţii bucale

Afecţiuni ale cavităţii bucale- Bacteriile, pericolul care pândeşte la orice pas!

 Când ne gândim la microbi, avem grijă să ne spălăm pe mâini, dar şi legumele şi fructele pe care le consumăm. Uităm însă un lucru foarte important: igiena orală.

Ştim deja cu toţii că românii sunt deficitari la acest aspect.

Însă oare nu şi-ar schimba complet atitudinea dacă ar şti de pericolul pe care îl ascunde jungla din gura lor?

  Afecţiuni ale cavităţii bucale -Bacteriile si leukoplakia-BioMall. Tratamente

De la culoarea şi textura buzelor şi a limbii, până la mirosul respiraţiei, gura noastră vorbeşte despre ceea ce se întâmplă în organism.

O altă problemă,  la fel de frecventa este respiraţia urât mirositoare sau halena. Halena apare, în general, din cauza unor probleme gastrice sau a unei igiene orale necorespunzătoare. Respiraţia neplăcută este cauzată de compuşii volatili ai sulfului, care sunt produşi prin descompunerea resturilor alimentare de pe suprafaţa dinţilor şi a limbii. Totodată, halena poate apărea şi din cauza sinuzitelor, amigdalitelor sau inflamaţiilor în gât, afecţiunilor faringelui, stomacului sau intestinelor.

Igiena neadecvată dezvoltă şi aftele bucale, numite ”leziuni ulcerative”. Acestea apar, cel mai frecvent pe limbă, pe interiorul obrajilor şi a buzelor. Aftele nu sunt contagioase, dar netratate, pot deveni dureroase. Toate aceste afectiuni ale cavitatii bucale pot fi evitate din timp, prin metode de ingrijire riguroasa, stomatologica a igienei orale.

[get-feedback color=’#bf0000′ title=’Like’ question=’Like’ submit=’Trimite Like’ ]

 

citeste articolul: Tratamentul aftelor

Afișez toate cele 4 rezultate